چه خبر
رایگان شدن بهاء برق با طرح((برق امید))
منتشر شده
2 سال پیشدر
توسط
چوبین
طرح برق امید توسط وزارت نیرو پیشنهاد شده است و قرار است نخستین قبض طرح برق امید از آبان ۹۹ صادر شود. نخستین قبض رایگان طرح برق امید در دومین ماه فصل پاییز سال جهش تولید خواهد بود. طرح برق امید نیمی از جمعیت روستایی ایران در ۳۱ استان کشور را زیر پوشش قرار می دهد. طرح برق امید سیگنال آزاد سازی قیمت بهاء برق و خرید و فروش برق در بورس بین المللی انرژی ایران از سال ۱۴۰۰ است.
سخنگوی صنعت برق در مهر امسال گفته بود که شرایط مصرف برق در کنتور قابل رصد است و اطلاعات مشترکان کم مصرف و خوش مصرف و یا پر مصرف صنعت برق با SMS به مشترک اعلام می شود. اگر مشترکی مشمول طرح برق امید باشد و تخفیف ۱۰۰ درصدی بگیرد، از طریق پیامک به وی اطلاع رسانی خواهد شد.
طرح برق امید قصد دارد الگوی مصرف برق در ایران را که به صورت عجیبی تصاعدی شده، مدیریت کند. ایران در صورتی که بخواهد صادرکننده برق به کشورهای همسایه و همچنین فروشنده برق به اروپا از طریق بورس انرژی باشد، بایستی مصرف داخل را مدیریت کند. طرح برق امید تلاش می کند تا جامعه ایران عصر ۱۴۰۰ را به انتخاب و خرید و استفاده از وسایل کم مصرف ترغیب کند.
مشمولین طرح برق امید
الگوی مصرف تعیین شده برای برخورداری از تخفیف ۱۰۰ درصدی بهاء برق در قالب طرح برق امید برای فصول گرم سال، ۱۰۰ کیلو وات در ساعت در ماه اعلام شده است. طرح برق امید برای دریافت تخفیف صد درصدی بهاء برق در ماه های غیر گرم سال و مناطق عادی کشور نیز ۸۰ کیلو وات در ساعت است.
طبق آمارها، ۸۲ درصد جمعیت کشور در مناطق عادی ساکن هستند که مشمول تخفیف ۱۰۰ درصدی طرح برق امید در صورت استفاده حداکثر ۸۰ کیلو وات ساعت در ماه هستند مشترکینی که در مناطق گرمسیری مثل مناطق جنوب کشور سکونت دارند، طبق الگوی طرح برق امید می توانند حداکثر ۴۰۰ کیلو وات ساعت در ماه از برق استفاده کنند تا تخفیف صد درصدی بگیرند. اگر واحد مسکونی، سکنه نداشته باشد، مشمول طرح برق امید نیست و باید پول آبونمان و پرداخت شود.
اگر مشترکی طبق الگوی مصرف وزارت نیر، مشترک پر مصرف باشد، ۱۶ درصد به بها قبض برق او اضافه می شود. ۱۵ درصد مشترکان برق در ایران در فهرست مشترکان پر مصرف هستند که با اجرایی شدن طرح برق امید انتظار می رود که این تعداد نیز به فرست مشترکان خوش مصرف اضافه شوند.
مدیرعامل توانیر در شهریور ۹۹ اعلام کرده بود که سال ۱۳۹۸، ۸ میلیون خانوار ایرانی مشمول مشوق های برقی شده و ۱۰۶ میلیارد تومان به آن ها پاداش داده شد. با اجرایی شدن طرح برق امید یا طرح رایگان شدن بهاء برق مشترکان خوش مصرف، همه مشترکان خانگی می توانند در صورت رعایت الگوی مصرف برق، از تخفیفات قابل توجه برخوردار شوند.
تابستان سال ۱۳۹۹ گرم ترین تابستان ایران از سال ۱۳۶۹ تا کنون بود. از ۳۰ میلیون مشترک برق در ایران ، فعلا ۸.۵ میلیون مشترک از آبان امسال از تخفیف صد درصدی بهاء برق بهره مند می شوند. مشترکان خوش مصرف برق نیز می توانند با مدیریت الگوی برق، به فهرست مشترکان خوش مصرف اضافه شده و تخفیف صد درصدی بهاء برق را دریافت کنند.
اگر مشترکی ۱۰ درصد از مصرف برق بکاهد، ۲۰ درصد از هزینه برق او کم می شود. اگر ۲۰ درصد مصرف برق را کاهش دهد، ۴۰ درصد هزینه برق وی کاهش می یابد. دقت کنید که استفاده از لامپ های LEF می تواند ۱۲ درصد مصرف برق را کم کند. وسایل قدیمی الکترونیکی سرمایشی و گرمایشی از جمله عوامل افزایش مصرف برق هستند.
طرح برق امید برای همیشه رایگان است؟
ستاد طرح برق امید در شهریور امسال تشکیل جلسه داد ورمز موفقیت طرح برق امید را آگاه سازی مشترکان دانسته و اعلام کرد که با طرح برق امید، برق رایگان نشده است بلکه شیوه و نوع مصرف و الگوی مصرف برق ایرانیان از پاییز ۹۹ دستخوش تغییر ژرف و شگرف خواهد شد.
اگر مشترکی بر اساس الگوهای طرح برق امید ، مشمول تخفیف صد درصدی بهاء برق شد اما در دوره بعدی، از الگوی تعیین شده فراتر رفت، باید هزینه برق مصرفی را پرداخت کند و هیچ معافیت دائمی از پرداخت بهاء برق در الگوی طرح برق امید وجود ندارد.
پس اگر از زمان اجرایی شدن طرح برق امید ، مشمول تخفیف ۱۰۰ درصدی بهاء برق مصرفی شدید اما از دوره بعدی، الگو را رعایت نکردید، معافیت دائمی در پرداخت بهاء برق ندارید و هر ماه باید مصرف را چک کنید.

رایگان شدن برق مشترکان خوش مصرف در طرح برق امید
طرح برق امید و استخراج رمز ارزها
پیش بینی می شود تا اجرایی شدن طرح برق امید ، استارت آپ ها و کسب و کار فعالان رمز ارز رونق بگیرد. البته طبق اعلام نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع معادن تهران، وزارت نیرو باید اعلام کند که با اجرایی شدن طرح برق امید به دنبال چه درآمدی است و این درآمد کجا هزینه می شود. به هر حال طرح برق امید فرصتی برای فعالیت گسترده شرکت های استارتآپی در حوزه استخراج کریپتوکارنسی ها بوده و ان ها با سرمایه گذاری در کاهش برق مصرفی خانگی، از میزان برق صرفه جویی می توانند برای استخراج رمز ارز استفاده کنند.
مدیر عامل بورس انرژی در مهر ماه ۹۹ اعلام کرده بود در صورت قانونی شدن فعالیت استخراج کنندگان رمز ارزها و معاملات آن در مناطق آزاد، امکان تامین برق برای ماینرها از طریق بورس انرژی وجود دارد. از این طریق قیمت برق با نرخ رقابتی و منصفانه، کشف و داد و ستد خواهد شد که باعث رونق استخراج ارز دیجیتال در منطقه کیش می شود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی توانیر گفته بود تاکنون ۱۴ مرکز استخراج رمز ارز به ظرفیت ۳۰۰ مگاوات مجوز گرفتهاند. طرح تامین ارز با استفاده از جهش تولید صنعت استخراج رمز ارز به تازگی در مجلس کلید خورد که خبر خوبی برای این صنعت نوین است.
قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین می تواند نقش مهمی در رونق صنعت برق کشور و بورس انرژی و گسترش کسب و کار رمز ارزها با تامین برق از طریق بورس انرژی داشته باشد.
ارزان ترین برق دنیا در اختیار ملت ایران
ایران ارزان ترین برق دنیا را در اختیار دارد. میانگین دریافتی صنعت برق ایران از مشترکان خانگی بابت هر کیلو وات ساعت برق مصرفی فقط ۸۰ تومان است که برای دولت، بیش از ۳۵۰ تومان تمام می شود.
هر چه میزان برق مصرفی خانوار کم شود، برق تزریقی به مراکز تولیدی افزایش یافته و رونق اشتغال را در پی خواهد داشت. هر یک کیلو وات ساعت برق، منجر به تولید یک کیلوگرم دی اکسید کربن در طبیعت می شود که برای آینده زیست انسان و حیوانات مخاطره آمیز است. با اجرای طرح برق امید از آبان ۹۹، ۹ میلیارد کیلو وات ساعت از مصرف برق ایران کاسته می شود که به کاهش ۹ میلیون تن گاز دی اکسید کرین در طبیعت منجر می شود و خبر خوش زیست محیطی است که معادل صرفه جویی ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت است.
خرده فروشی برق و بورس انرژی ایران
شرکت افق تأمین انرژی طوس،از شرکت های زیر مجموعه غول سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، موفق به اخذ پروانه خردهفروشی برق از وزارت نیرو شده است و از این پس مصرفکنندگان صنعتی بالای ۵ مگاوات میتوانند نیاز خود را از طریق این شرکت تأمین کنند. خرید و فروش برق در بورس انرژی که از آبان ۹۹ با راه اندازی بورس بین المللی انرژی در برج آنا کیش، ماهیتی بین المللی نیز خواهد گرفت و خرید از بازار عمده فروشی برق از دیگر امتیازات مجوز صادرشده برای افق تأمین انرژی طوس است.

طرح برق امید می تواند سبب رونق معاملات سهم بورس انرژی شود. تابلو معاملاتی بورس انرژی در ۱۵ مهر ۹۹
به نظر می رسد با طرح رایگان کردن بهاء برق مصرف کنندگان خوش مصرف در بستر طرح برق امید ، فضا به سمت آزاد کردن قیمت برق و خرید و فروش برق و دیگر انرژی در بورس انرژی ایران فراهم شود که خبر خوبی برای سهامداران بورس انرژی ایران است.
حجم معاملات بورس برق در ۵ ماهه نخست سال ۱۳۹۹، ۳.۷ میلیارد کیلووات ساعت بوده و میزان قراردادهای دو جانبه نیز حدود ۶ میلیارد کیلووات ساعت بوده است. سخنگوی صنعت برق گفته بود متوسط قیمت معامله انجام شده در بورس ۴۶۳ ریال به ازای هر کیلووات ساعت و حداکثر قیمت نیز ۷۳۰ ریال به ازای هر کیلووات ساعت بوده که این رقمها، ۳۰ درصد کمتر از قیمتهای بازار عمده فروشی است.
طبق اعلام دولت، تامین برق مورد نیاز مشترکان برق صنعتی با قدرت بالای ۵ مگا وات از طریق بورس انرژی خواهد بود. احتمالا از سال ۱۴۰۲ شمسی، کلیه مصرف کنندگان بالای یک مگاوات برق بایستی برق مورد نیاز خود را به قیمت روز بر اساس الزامات و ساز و کارهای عرضه و تقاضا برق در بورس انرژی تهیه کنند. معامله شدن اوراق سلف برق در بورس انرژی سبب افزایش قیمتی خوبی در هر سهم انرژی۳ خواهد شد.
از محل فروش اوراق سلف تولید برق در بورس انرژی دولت می تواند منابع موردنیاز برای تکمیل نیروگاههای موجود را تقویت کند که اقدامی بسیار مهم است.
ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور به ۸۳ هزار مگاوات رسیده به طوری که رتبه چهاردهم جهانی را از آنِ خود کردهایم و از این میزان ظرفیت نصب شده سرانه هر ایرانی نیز یک کیلووات است.
با آزاد شدن قیمت برق در بستر عملیاتی شدن طرح برق امید مثل داستان بنزین، امکان صادرات بیشتر برق فراهم شده و زمینه برای خرید و فروش برق در بورس انرژی فراهم می شود که درامد خوبی برای ایران به ارمغان خواهد اورد و سهام شرکت های نیروگاهی را افزایش می دهد. مخصوصا سهام شرکت هایی که در پرتفو غیر بورسی خود، غول های نیروگاهی دارند که در برنامه عرضه اولیه از سال ۱۴۰۰ به بعد هستند.
طبق طرح اخیر مجلس شورای اسلامی، قرار است سهمیه بندی بنزین به جای خودرو به هر نفر داده شود و هر فرد از طریق «وان» های تعلق گرفته نسبت به خرید و فروش آن در بورس انرژی اقدام کند.
شرکت مس سرچشمه با نماد سرچشمه، صاحب ۱۰ درصد سهام شرکت آرین مهتاب گستر است که از غول های نیروگاهی کشور به شمار می رود و هنوز بورسی نشده است. در سال های اخیر، چند نیروگاه به فهرست شرکت های عرضه اولیه بازار بورس اضافه شد.
نیروگاه آبادان (آبادا) و نیروگاه گیلان (بگیلان) در نیمه نخست سال ۹۹ در بورس عرضه اولیه شدند.
طرح برق امید و اوراق سلف برق و سهام نیروگاه ها و سهام نیروگاهی پرتفو غیر بورسی شرکت ها را در نظر بگیرید که می تواند سود خوبی را برای سهامداران و سرمایه گذاران هوشمند در سال های آینده به ارمغان آورد. به امید صادرات برق ایران به شمال اروپا.

یک منبع آگاه اعلام کرد ۲۴ ساعت از فوت پیکری که متعلق به آزاده نامداری است، میگذرد.
مهر در این باره نوشت خانواده این مجری صداوسیما در چالوس بودند و چند روزی او تنها بوده است و پدر این خانم با اورژانس تماس میگیرد.
در بررسیهای بیشتر از پیکر معلوم شد آزاده نامداری خودکشی کرده است و بیشتر از ۲۴ ساعت از فوت وی میگذرد.
مرکز اطلاعرسانی پلیس، مرگ “آزاده نامداری”، از مجریان سابق صداوسیما را تایید کرد. در پی کشف جسد آزاده نامداری، مجری سابق تلویزیون در آپارتمان محل سکونتش، مرکز اطلاعرسانی پلییس توضیحاتی را ارائه و اعلام کرد: در ساعت ۱۹:۵۰ عصر امروز(شنبه، ۷ فروردین) در پی تماس تلفنی پدر مرحومه آزاده نامداری مجری سابق تلویزیون با مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ مبنیبر فوت نامبرده در آپارتمانش در یکی از برجهای شهرک غرب تهران، بلافاصله عوامل انتظامی برای بررسی صحنه به محل اعزام شدند. بررسیهای اولیه نشان داد که نامبرده ۴۸ ساعت قبل فوت کرده است.
بنابر اظهارات والدین “آزاده نامداری”، همسر و فرزند وی در شمال به سر میبرند و نامبرده، تنها در آپارتمانش حضور داشته که بهدلیل عدم تماس با والدینش، آنها نگران شده و با مراجعه به محل زندگی او، متوجه میشوند که وی فوت کرده است.
تحقیقات پلیسی برای مشخص شدن علت فوت نامبرده، آغاز شده است و اخبار تکمیلی متعاقبا اعلام خواهد شد.
سرپرست دادسرای جنایی به تسنیم گفت: هیچ یافتهای مبنی بر خودکشی یا دگرکشی مرحومه آزاده نامداری وجود ندارد.
هیچگونه آثار ضرب و جرحی بر روی پیکر خانم نامداری یافت نشده و علت فوت وی، منوط به آزمایشهای سمشناسی و آسیبشناسی است که توسط پزشکی قانونی صورت میگیرد.
اینکه بگوییم فوت خانم نامداری به علت قتل یا جنایت بوده، منوط به بررسی آزمایشگاهی است.
منبع خبر-شهرآرانیوز، خبرگذاری مهر
گوناگون
ثبت نام لاتاری گرین کارت و ترفندهای کلاهبرداران
منتشر شده
1 سال پیشدر
۰۸-۱۲-۱۳۹۹توسط
چوبین
شاید برای شما هم یکی از این پیامها به تلفن همراه شما آمده باشد یا گروهها و شبکههای مختلفی را مشاهده کرده باشید که شما را ترغیب میکنند برای ثبتنام در لاتاری و میگویند «ثبتنام لاتاری را به روزهای آخر نیندازید.» یا «کمتر از ۲۰ روز به تغییر سرنوشت باقی مانده…»، «ثبتنام لاتاری گرینکارت آمریکا با ۲۰ درصد تخفیف ویژه مشتریان. کد تخفیف…»، «برای حفظ سلامتی شما در روزهای شیوع کرونا، ثبتنام بهصورت غیرحضوری انجام میشود.» و «سامانه آنلاین ما بهصورت شبانهروزی، بیستوچهارساعته و هفتروز هفته برای ثبتنام خود و خانوادهتان آماده است.»
از اوایل مهرماه که ثبتنام لاتاری شروع میشود افراد زیادی به تکاپو میافتند؛ برخی برای رفتن و شماری نیز برای کسب درآمد. در این ایام آنها که زبان میدانند مانند دانشجوها، کافینتها و از همه مهمتر عکاسیها بیشترین مراجعهکننده را دارند، زیرا گره اصلی ثبتنام یعنی گرفتن عکس خاص و مورد تأیید بهدست آنان باز میشود.
از سال ۱۹۹۰ که کنگره آمریکا، لاتاری را بهعنوان یکی از راههای گرفتن روادید و ورود به آن کشور اعلام کرده، هر سال میلیونها نفر در سراسر دنیا به انگیزه شهروندشدن در آمریکا، در این بختآزمایی شرکت میکنند و ایرانیها هم از زمره این دسته افراد هستند. اینکه روند انتخاب شهروندان آینده آمریکا چگونه است و پس از قبولی شرکتکنندگان چه اتفاقی میافتد، در این روزها چندان مشخص نیست، اما رونق این سوی ماجرا همان است که هرسال بوده و چه بسا بیشتر.
امتیاز عجیب «مجرد ماندن»!
از آنهایی است که در چندسال اخیر پیگیر ثبتنام لاتاری خودش و خانوادهاش بوده، اما امسال هنوز موفق به انجامش نشده است. او انگار با جزئیات کار آشنایی دارد؛ «هرکسی نرخ خودش را میگیرد. عکاسی یک جور، کافینت جور دیگر. برخی افراد هم بهخاطر مبلغ کمتری که برای ثبتنام شما میگیرند، مشتری دارند.» آنطورکه او میگوید، «داشتن گذرنامه از سال گذشته برای ثبتنام اجباری شده؛ به همین دلیل خیلیها ممکن است در این شرایط اقتصادی، قید ثبتنام را بزنند؛ زیرا هیچ تضمینی برای قبولی وجود ندارد.»
نرگس هم با احتساب امسال، چهارسالی است که ثبتنام میکند به امید اینکه از ایران برود. او به همین دلیل در آستانه سیوششسالگی هنوز ازدواج نکرده است و میگوید: تنها که باشید، احتمال و امکان رفتن شما بیشتر است.
او به ثبتنامهای بعدی هم فکر میکند و میگوید: من همیشه عاشق آمریکا بودهام. روزی نیست که رویای رفتن نداشته باشم، اما در این چهارسال ثبتنامم بیفایده بوده است. شاید امسال، شاید سال بعد، شاید سال بعدترش!
آنطورکه نرگس میگوید، ثبتنام در بعضی جاها خوشیمن است و شانس شما را افزایش میدهد. او میگوید: من سال اول و دوم هرجایی ثبتنام میکردم، اما بعد در تلگرام عضو گروهی شدم که اعضایش درباره جزئیات لاتاری حرف میزدند. آنجا گاهی درباره یک عکاسی یا کافینت خاص حرف میزدند که دستش خوب است و هرکس آنجا ثبتنام کند، برنده میشود. الان دوسال است که من هم در یکی از همان عکاسیها ثبتنام میکنم.
مشتری هفدهساله لاتاریام!
شماره تلفن یکی از عکاسیهایی را که به عقیده نرگس و همگروهیهایش خوشیمن است، میگیرم تا خودم جزئیات را بپرسم. علی. م صاحب همان عکاسی است. مردی چهلوششساله که به گفته خودش حدود ۱۷ سال است در عکاسیاش ثبتنام لاتاری مردم را انجام میدهد. خودش درباره نقل قول دیگران و خوشیمنی عکاسیاش میگوید: هرسال بیشوکم، از یک تا چهارنفری که من ثبتنام میکنم، قبول میشوند، اما خودم ۱۷سال است که ثبتنام میکنم و برنده نشدهام.
او حرفش را با یک شوخی تمام میکند؛ «شبیه دعانویسهایی شدهام که برای دیگران دعای گرهگشایی میدهند و خودشان در فقر و نداری زندگی میکنند.» علی معتقد است اگر در سالهای گذشته به هر روش دیگری برای مهاجرت اقدام میکرد، تا الان «صد بار» رفته بود. هزینه ثبتنام در عکاسی او بههمراه یک عکس «مقبول لاتاری» ۸۰ هزار تومان است.
در عکاسی دیگر، دختر حدود بیستوپنجسالهای با ظاهری آراسته پشت میز پذیرش نشسته است و سعی دارد مرا برای گرفتن عکس مخصوص در عکاسیشان و ثبتنام در همانجا توجیه کند. میگوید: عکس مناسب در قرعهکشی خیلی تأثیر دارد. او توضیح میدهد: دوسال پیش، یکی برنده لاتاری شده بود. وقتی برای مصاحبه رفت سفارت، به خاطر تفاوت عکس اول و دومش دچار مشکل شد. چندروزی طول کشید تا آنها را راضی کند.
او مدعی است که «خیلی از کسانی که خودشان عکس میگیرند مجبور میشوند دوباره عکس بگیرند.» بعد هم توصیه میکند وقتم را برای گرفتن عکسی که نمیدانم چطور است تلف نکنم، وگرنه به ثبتنام نمیرسم.
حکایت عکس سه در چهار!
درباره اهمیت عکس برای لاتاری همین بس که بزرگترین علت ردشدن متقاضیان قبل از ورود به قرعهکشی است؛ برخی از سایتهای ثبتنام مدعی اند بیش از ۵۰درصد تقاضاهای مربوط به هر سال در ثبتنام لاتاری بهخاطر عکس بد به مرحله قرعهکشی هم نمیرسد. میلاد، کارشناس یکی از همین سایتهاست. او میگوید: شما متقاضی ویزای دایورسیتی هستید. باید مطابق قوانین ایالات متحده آمریکا مدارک تهیه و ارسال کنید؛ عکس ۳ در ۴ که در کشور ما متعارف است، در ایالات متحده آمریکا مفهوم ندارد و ارسال مدارک اشتباه یعنی شما صلاحیت حضور در قرعهکشی را ندارید.
آنطورکه او توضیح میدهد، عکس ارسالی باید ویژگیهای فنی و ترکیببندی خاصی داشته باشد؛ ویژگیهایی که «حتی خیلی از عکاسها به آن آشنا نیستند.» او میگوید: متأسفانه در کشور ما هیچکس از واژه «نمیدانم» یا «نمیتوانم» استفاده نمیکند.
باوجوداین عکاسیهای زیادی در شهر ما این روزها دوربینشان را برای تصویرکردن چهره متقاضیان لاتاری تنظیم کردهاند. هرکدام هم قیمتی دارند که البته از تعرفههای معمولی عکاسی بیشتر است. ۳۰ هزارتومان برای گرفتن عکس و ۳۰ هزارتومان برای ثبتنام؛ اینها قیمتهای یک عکاسی در منطقه مرکزی شهر است. درمقابل عکاسی داوود که در منطقه برخوردار شهر واقع شده، است برای هر عکس ۳۰ هزارتومان میگیرد و برای ثبت نام ۵۰ هزارتومان.
او هم به جیب آدمهای همان منطقه نگاه میکند که این پولها برایشان پولی نیست و میگوید: آدمی که برای رفتن به آمریکا ثبتنام میکند یعنی میتواند برای اسباب رفتن هم هزینه کند و این مبالغ برایش اهمیتی ندارد. شما برو حاشیه شهر و ببین اصلا کلمه لاتاری به گوش آدمهایش خورده؛ چه برسد به ثبتنام و مهاجرت!
حواستان باشد کجا ثبتنام میکنید
«یکی از شهروندان برای ثبتنام لاتاری به کافینت مراجعه کرده و اطلاعات کارت بانکی و شناسنامهای خود را دراختیار آن فرد قرار داده بود، غافل از اینکه شخص دیگری که همان نزدیکی نشسته بود، اطلاعات را گرفته و در روزهای بعد، از همین روش برایش مزاحمت ایجاد کرده و مدام از او اخاذی میکرد. آزار و اذیتهای آن فرد کلاهبردار بهحدی ادامه یافت که شخص مالباخته برای شکایت و پیگیری راهی پلیس فتا شد.»
این تنها یک مورد از تعداد بیشمار پروندهای است که اتفاق افتاده است. تعداد سوءاستفادهها ازطریق سایتهای فیشینگ آنقدر زیاد است که نمیتوان تنها به چندمورد آن اکتفا کرد. تعدادی از شکایتهای شهروندان به پلیس فتا مربوط به لاتاری است که مجرمان سایبری با عنوان ثبتنام، اقدام به فریب کاربران و متقاضیان میکنند.
روش کار متهمان به این صورت است که علاوهبر دریافت مبالغ بالا تا حدود چندهزار دلار، شهروندان را به صفحه جعلی درگاه پرداخت یا همان فیشینگ هدایت کرده و پس از سرقت اطلاعات بانکی، اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آنها میکنند. البته برای اطمیناندادن به فرد فریبخورده پیامکی مبنیبر قبولی در ثبتنام لاتاری به فرد ارسال میشود که دراینزمینه، هوشیاری شهروندان اهمیت بسیار دارد.
دسترسی به اطلاعات شخصی و بانکی، کار متهمان سایبری را آسان میکند؛ زیرا «مجرمان سایبری با داشتن این اطلاعات، در آینده این افراد را به اشکال مختلف مورد حملات مجرمانه خود قرار میدهند و به اخاذی از آنها میپردازند.» ماجرا البته به همین سادگی تمام نمیشود؛ متأسفانه بسیاری از سازندگان و گردانندگان سایتها و صفحات فضای مجازی که این کلاهبرداریها را انجام میدهند، ساکن خارج از کشور هستند و با این شگرد از یک کشور خارجی، اقدام به سرقت و خالیکردن حساب شهروندان میکنند.
همین موضوعات باعث شده رویای شیرین رسیدن آرزوها، برای برخی افراد تبدیل به کابوسی بیپایان شود. شما نظرتان دربارهی لاتاری چیست؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.

خبر مهاجرت مهدی مدرس و مهراد جم به خارج از کشور باعث شد اکثر آنهایی که این خبر را میشنوند اولین سوالشان این است که «کی بودن و چی خوندن؟» خوانندگان متوسطی که بهواسطه قدرت مافیاهای موسیقی مشهور شدند و حتی پایشان به برنامه زنده تلویزیون هم باز شد! اما اینبار داستان فرق میکند. رفتن مهراد جم با رفتن شادمهر عقیلی، محسن نامجو یا حمید طالبزاده و حتی با سفر اخیر مانی رهنما و همسرش هم متفاوت است. به این جملات دقت کنید: «اون که اومده بود برنامه علی ضیاء»، «اون که تو کنسرتاش داد میزد» و «اون که با سینا سرلک خوند».
اینها تمام نکات مهم دوران خوانندگی محسن سعیدیکیا یا همان مهراد جم متولد مرداد ۷۶ است. جالب است بدانید که او اولین فعالیت هنریاش را بهصورت جدی با ترانهسرایی و آهنگسازی برای قطعه میثم ابراهیمی بهنام «جانجان» در بهمن سال ۹۷ آغاز کرد!

و بعد در اردیبهشت سال ۹۸ و در حالیکه ۲۲ ساله بود اولین قطعهاش با نام «شمال» را منتشر کرد و قطعه بعدیاش هم بهنام «غمت نباشه»، در انتهای همین اردیبهشت ۹۸ منتشر شد و به این ترتیب او در فاصله زمانی کمتر از یک ماه و با داشتن فقط دو آهنگ توانست در شبکههای اجتماعی مطرح شود.
بله، در جامعه هنری و حتی غیرهنری ما و بهواسطه فضای مجازی میتوان بهسرعت و بدون اینکه کار مهم و خاصی بکنی مشهور و البته بههمان سرعت هم ناپدید شوی. اما قصه این مهاجرت همانطور که گفتیم فرق دارد، خوانندهای که مجوز داشته و تعداد قطعاتش حتی هنوز به عدد انگشتان دو دست هم نرسیده و بعضیها که میشناختنش، در فضای مجازی رفتنش را بهترین خبر این روزها میدانستند، چرا باید چنین تصمیمی بگیرد؟

انتشار فیلمش با دنیا جهانبختی که پیش از این با چهرههای مشهور دیگری هم رابطه داشته و ظاهرا جزء لاینفک مهاجرت سلبریتیهاست! نشان داد که این سفر دلایل دیگری هم داشته است.
تلویزیون و علی ضیاء؛ متهم یا مجرم؟
فرهیختگان با اشاره به حضور «جم» در تلویزیون مینویسد: «اما مساله اصلی متوجه صداوسیما و شخص علی ضیاء است.ای کاش حالا روابطعمومی صداوسیما و حتی روابطعمومی برنامه فرمول یک توضیح میدادند که خوانندهای که هنوز یک سال هم از عمر خوانندگیاش نگذشته بود، چگونه سر از یک برنامه زنده و پربیننده در میآورد؟ باید تلویزیون و ضیاء بهعنوان تهیهکننده بازخواست شوند. نه بهخاطر دعوت از یک فرد خاص، بلکه کمک کردن به تکمیل پازل زشتی که سالهاست مورد نقد دلسوزان موسیقی و هنر است. پیش از این درباره میهمانهای برنامه دورهمی و خندوانه هم گفته بودیم و البته که جوابی نشنیدیم.»

شرط میبندم میبازی
«وقتش رسیده بپذیرید دعوای پیام صادقیان با تتلو ساختگی است. پیام و تهی و تتلو و علیشمس و ساشا و احلام و سایر شاخهای راهزن مجازی از یک کانون شرطبندی حقوق میگیرند. لیدرشان در اسپانیاست: ملقب به مونتیگو.
سناریوی خودکشی دنیا جهانبخت بهخاطر ساسی، دزدیده شدن ساشا سبحانی در آلمان، افسارگسیختگی تتلو، دوئل داود هزینه با وحید خزایی، جذب پدر آرات، مراسم پایانناپذیر دعوا و آشتیکنان صوری بین خودشان همه این نمایشنامهها را سعدالله امیرشقاقی (ملقب به دکتر) در ترکیه مینویسد. آنها فروشنده ابتذالند و میلیونها نفر نیز خریدارش!
با هرجنجال مصنوعی، جمعیت بیشتری به صفحاتشان میپیوندند تا پولهایشان را در سایتهای شرطبندی آتش بزنند. تتلو دستمزد هنگفتی میگیرد و وظیفهاش عربدهجویی و لایو گذاشتن با اعضای شبکه برای داغ ماندن مداوم صفحاتشان است….» اینها را مهدی رستمپور، خبرنگار فراری در اینستاگرامش نوشت و از اسامی دیگری هم نام برد.
گفته میشود مهراد جم به طمع و ترغیب سایتهای شرطبندی از ایران رفته است و هنرمندان دیگری هم در نوبت سفرند. بهجز جم چهرههای مشهور دیگری هم پایشان به سایتهای شرطبندی باز شده بود. اینها اکثرا خودشان شرطبندی نمیکنند و درآمدشان از میزان باخت طرفدارانشان است. هرقدر تعداد بیشتری ببازند، جناب سلبریتی سود بیشتری دریافت میکند و باید هرازگاهی کاری کند که روی بورس باشد، اتفاقات ساختگی که قرار است بهواسطه آنها دیده شوند، حتی اگر منفی و ظاهرا بهضرر او باشد.

چندسالی است که از بانک مرکزی، وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات خواسته میشود جلوی این سایتهای شرطبندی را که یک پایشان معمولا در داخل است، بگیرند. البته گفته میشود اقداماتی صورت گرفته، اما مثل همیشه کافی نیست. معمولا گردانندگان سایتهای شرطبندی، سراغ کسبوکارهایی که دارای درگاه بانکی هستند، میروند و خواهان اجاره یا حتی خرید درگاه بانکی آنها هستند تا ازطریق درگاه بانکیشان تراکنش خود را انجام دهند.
میانگین سنی مشتریان این سایتها نوجوانان و جوانان ۱۵ تا ۲۵ ساله هستند و حتی برای تشویق آنها بهحضور در سایت شرطبندی آهنگهایی هم خوانده شده و مخاطب هدفشان بهطور مشخص دهه هفتادیها هستند.
ارشاد و جم
روزنامه فرهیختگان از وزارت ارشاد به تندی انتقاد کرده: «دو، سه روز پیش محمد اللهیاری، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در گفتگو با یک برنامه رادیویی درباره دلایل مهاجرت مهراد جم صحبت کرد و گفت: «این خواننده در یکسال گذشته همه مجوزهایش را گرفته و مشکلی برای دریافت مجوز نداشته است.» اتفاقا مشکل همینجاست؛ جناب الهیاری بهجای اینکه با افتخار و با هدف تبرئه خود و سازمانش اینگونه صحبت کند باید پاسخگو باشد که چرا اصلا خوانندهای در این حد و اندازه باید مجوز بگیرد و مشکلی هم برای دریافت مجوز نداشته باشد»
فرهیختگان در ادامه نوشته: «ایکاش آقای اللهیاری از خودش میپرسید چرا خوانندگان کاربلد و دانشآموختهای که اتفاقا توسط دفتر موسیقی برای گرفتن مجوز آزار هم میدیدند و میبینند هیچگاه به فکر ترک وطنشان نیستند؟ خوانندگی صرفا یک بیزینس نیست و قرار بوده و است که هنر باشد و هنرمند با تکیه بر شخصیت و ذهن و قلب والایش خلق میکند و ماندگار میشود.»

واکنش ها به مهاجرت مهراد جم
حدیثه تهرانی بازیگر جوان کشورمان و همسرش کیان مقدم با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود نسبت به مهاجرت مهراد جم واکنش نشان دادند.
حمیدرضا عاطفی روزنامهنگار باسابقه و رئیس کانون پژوهشگران خانه موسیقی درباره مهاجرت مهراد جم به «همدلی میگوید: «ممکن است ماجرای مهاجرت این خواننده، یک مانور رسانهای باشد. بههرحال شرایط غیرعادی به نظر میرسد اما در این باره نمیشود با قطعیت سخن گفت. گذشت زمان مشخص میکند که اصل ماجرا چه بوده است؟»
او با اشاره به اینکه چرا باید همه رسانهها به چنین ماجرایی تا این حد سریع و البته پررنگ واکنش نشان بدهند، گفت:«چرا این قدر باید این ماجرا را داغش کنند و به آن بپردازند؟ البته به خاطر شیوع ویروس کرونا و عالم بیخبری، شاید اینکه بخشی از رسانهها چنین اخباری را هم پوشش بدهند، طبیعی است اما این اهمیت در انتشار خبر در کوتاهترین زمان ممکن و البته با پررنگترین شکل غیرطبیعی است.
عاطفی درباره جایگاه هنری جوانی که گفته میشود از کشور مهاجرت کرده هم، توضیح داد: «او یک خواننده درجهیک که هیچ، درجه هفتم هم نیست.»این روزنامهنگار افزود: «اینکه رئیس دفتر موسیقی هم به ماجرا واکنش نشان داده احتمالاً برآمده از آن است که میخواهد بگوید ما در این ماجرا مقصر نبودهایم. او میخواهد توضیح بدهد که دلیل رفتن آن جوان چه بوده؟ و البته تأکید بر اینکه ماجرا شبیه قصه رفتن شادمهر عقیلی از ایران نیست و دفتر موسیقی تا امروز درزمینه صدور مجوز با او همه همکاریها را انجام داده است.»

حمیدرضا عاطفی در پایان سخنانش به یک ماجرای تاریخی هم اشاره کرد و گفت: «زمان ناصرالدینشاه یک آقایی بالای کوه سدی درست کرده بود. مردم به شاه رساندند که یک نفر بالای کوه سد ساخته. شاه تعجب کرد و گفت این مردک را بگیرید و بیاورید. وقتی او را نزد شاه بردند و شاه از او پرسید باوجودآنکه همه میدانند ساختن سد بالای کوه هیچ فایدهای ندارد چون آبی پشتش جمع نمیشود، به شاه گفت که قربانتان گردم، میخواستم شما را ببینم و راهی نداشتم. با خودم گفتم اگر این کار را انجام بدهم، مرا نزد شما خواهند آورد. ماجرای مهاجرت این جوان و اقدامات بسیاری از کسانی که امروز عنوان هنرمند را همراه اسم خودشان یدک میکشند، در کشور ما همین است.»