خودرو و موتور سیکلت
تولید L90 داخلی در سایپا از شایعه تا واقعیت
منتشر شده
1 سال پیشدر
توسط
چوبین
ماجرای تولید نسخه ایرانی ال ۹۰ به یک پروژه دانشگاهی برمیگردد که چندین سال قبل توسط دانشگاه علم و صنعت آغاز شده بود، اما طی ماههای اخیر و در اثر خروج کامل رنو از بازار ایران، زمزمههای تجدید حیات این پروژه شنیده میشد و حالا مدیرعامل سایپا نیز به شکل رسمی این خبر را تایید کرده است.
جواد سلیمانی در این رابطه گفته است: «تا قبل از تحریمها در تولید رنو L۹۰ وابستگی داشتیم و ۴۵درصد قطعات مورد نیاز از طریق رنو تامین میشد. اما با آغاز تحریمها که رنو از ایران رفت در عمل امکان تولید خودرو را نداشتیم از این رو در گروه سایپا برنامه ریزی کردیم که در مدت ۱۸ ماه خودروی جدید ال ۹۰ با استفاده از امکاناتی که در داخل کشور ایجاد شده از جمله موتور و گیربکس و بخشی از قطعات وارداتی در گروه سایپا تولید شود و با تغییراتی که روی آن اعمال میکنیم بر روی خودرو نصب شود تا بتوانیم این خودرو را به تولید انبوه برسانیم ضمن اینکه میزان ساخت داخل را از حدود ۵۵درصد به بیش از ۸۵درصد ارتقا دهیم.»
تصویر مربوط به پروژه دانشگاه علم و صنعت
سلیمانی اضافه کرد: «تولیدات قبلی خودروی ال ۹۰ با استانداردهای فعلی کشور همخوانی ندارد، زیرا استانداردهای ما ۸۵ گانه است، اما استاندارد ال ۹۰ با استانداردهای ۶۵ گانه انطباق داشت از این رو مجبور شدیم تغییرات عمده در این خودرو ایجاد کنیم و یک برنامه زمانبندی کامل تعریف شده تا تغییرات در خودرو با شکل جدید انجام شود. البته امکان ساخت داخل برخی قطعات از جمله کاتالیست وجود ندارد، زیرا جنس آن از فلزاتی است که در ایران تولید نمیشود و به طور انحصاری در یک یا دو کشور تولید میشود، اما در مجموع برنامه ما این است که تا حد ممکن، خودرو را ساخت داخل کنیم یعنی در مجموع بیش از ۸۵درصد ساخت داخل باشد.»
سایپا در رابطه با پروسه داخلی سازی قطعات مورد نیاز خود از کمک شرکتهای دانش بنیان نیز استقبال میکند.
تصویر مربوط به پروژه دانشگاه علم و صنعت
کاهش قیمت ال ۹۰ ایرانی با احتمال استفاده موتور خانواده تیبا
به گفته مدیرعامل سایپا: با «داخلی سازیهای انجام شده در مقایسه با قطعاتی که از خارج وارد میشود کاهش قیمت خواهیم داشت.»
این مورد در حالی مطرح میشود که پیش از آغاز تحریم ها، شاهد مونتاژ موتور رنو توسط خطوط داخلی مگا موتور بودیم، اما در شرایط فعلی به نظر میرسد که نسخه از سری پیشرانههای خانواده تیبا (و حتی شاید موتور توربوچارجر مشترک با شاهین) بتواند نقش قلب تپنده تندر ۹۰ ایرانی را بازی کند.
تصویر مربوط به پروژه دانشگاه علم و صنعت
از طرف دیگر مدیرعامل سایپا در صحبتهای خود به نهایی شدن این پروژه تا ۱۸ ماه آینده اشاره کرده است که به معنای احتمال عرضه این خودرو در سال ۱۴۰۱ خواهد بود. با این حساب میتوان گفت که طبیعتا مشخصات محصول نهایی میتواند ارتباط تنگاتنگی به شرایط سیاسی و اقتصادی کلی کشور تا آن زمان داشته باشد و در صورت بازگشت رنو به بازار کشور، این احتمال وجود دارد که در نهایت این پروژه به نسخه ارتقا یافته تندر ۹۰ (براساس استانداردهای ۸۵ گانه) مبدل شده و یا به کلی از دستور کار خارج شود.
در نسخه اولیه مربوط به دانشگاه علم و صنعت از چراغهای خودرو جک s۵ استفاده شده بود.

شاید دوست داشته باشید

در گذشتههای نه چندان دور هیچ یک از کمپانیهای خودروسازی جهان تصور نمیکردند که روزی خودروسازان چینی بتوانند تا این حد پیشرفت کنند. اغلب شرکتهای چینی در ابتدا تنها به کار مونتاژ قطعات برای خودروسازان اروپایی اشتغال داشتند و به طور مستقل هیچ خودروی تولید نمیکردند، اما کارکردن کنار خودروسازانی همچون فولکس واگن، ب ام و، مزدا و… باعث شد تا طی چند سال گذشته خودروهای چینی به سطح قابل قبولی از تکنولوژی ساخت خودرو دست پیدا کنند که در نتیجه آمار خوبی از خرید خودرو در داخل ایران را به خود اختصاص دادند.
طبیعتا نباید انتظار داشت که تمامی خودروسازان این کشور توانسته باشند همگام با تکنولوژی روز دنیا پیشروی کرده باشند، در واقع هنوز هم شرکتهای نوپا و ضعیفی وجود دارند که محصولات بسیار بیکیفیت و کپیشده از خودروسازان اروپایی را تولید میکنند. هماکنون در بازار کشور ما نیز بیش از دهها برند مختلف از خودروهای چینی عرضه میشوند و با وجود تمامی حاشیهها توانستهاند مشتریان زیادی را به سوی خود بکشانند.
در ابتدای ورود خودروهای چینی تقریبا تمامی افراد نسبت به خرید این خودروهای گمنام مقاومت از خود نشان میدادند، اما پس از مدت کوتاهی همزمان با افزایش خدمات، تنوع محصولات و شرایط بسیار خوب فروش، خودروهای چینی نیز توانستند اعتماد مشتریان داخلی را جلب کرده و به بازار خوبی دست پیدا کنند. بر اساس آخرین اطلاعات به دست آمده، پای سدان چینی جدیدی به بازار ایران باز شده است.
سدان جدید چینی درشهرک آزمایش
با توجه به این تصاویر، مشخص است که سدان جدیدی وارد شهرک آزمایش شده و گویا قرار است تا مجوزهای لازم برای عرضه و شمارهگذاری را دریافت کند. با دقت به این عکسها، میبینیم که نشان تجاری خودرو پوشانده شده و قطعا طرف ایرانی برنامه ندارد تا پیش از قطعی شدن برنامه تولید، معرفی را برای این سدان جدید داشته باشد.
با جستوجوی بیشتر در فضای وب، متوجه میشویم که این خودرو مربوط به کمپانی «سوئست» چین است.
این خودروساز چینی سالهای قبل در بازار ایران حضور داشته و به تولید ون مشغول بوده است. در چند ماه گذشته هم تصاویری از سایر محصولات این خودروساز در جادههای کشور منتشر شد و معلوم است که سوئست برنامه عرضه کراس اوورها و سدانهای جدیدی را در بازار ایران دارد. اما هنوز به صورت قطعی نمیتوان گفت که کدام خودروساز ایرانی مشارکت با این نشان چینی را در پیش گرفته و فعلا برخی گمانه زنیها در خصوص فعالیت برخی خودروسازان کرمانی با نشان سوئست مطرح شده است.
قیمت و مشخصات فنی
سوئست A۵ به عنوان یک سدان اقتصادی در بازار چین عرضه میشود و قیمتی کمتر از ۱۲هزار دلار را در اکثر بازارهای هدف این خودروساز شرقی دارد. A۵ که در رده سدانهای کلاس C قرار دارد، نمونه به روزتر سوئست V۵ است و تا حدی در بحث طراحی به روزتر از قبل به حساب میآید. سوئست A۵ به پیشرانه ۱٫۵ لیتری تنفس طبیعی مجهز است و ۱۲۰ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۳ نیوتن متر در اختیار راننده میگذارد. جعبه دنده A۵ از نوع ۵ سرعته دستی است و میتوان این سدان چینی را با جعبه دنده CVT اتوماتیک هم سفارش گذاری کرد.
دو کیسه هوا، سانروف، کروز کنترل، تریم داخلی چرم مصنوعی، نمایشگر لمسی، دوربین و سنسور پارک عقب، استارت دکمه ای، سیستم کنترل پایداری، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، چراغ روشنایی روز، سنسور نور و باران، تهویه اتوماتیک، جلو آمپر دیجیتال، آینههای تاشو برقی، سنسور باد لاستیک و… در سوئست A۵ دیده میشود.
خودرو و موتور سیکلت
دلالان بازار خودرو و بالابردن نجومی قیمتها
منتشر شده
1 سال پیشدر
۲۷-۱۱-۱۳۹۹توسط
چوبین
گفت و گویی فعالان بازار خودرو و دلالان در گروههای واتس آپی و تلگرامی نشان میدهد که آنها از ریزش قیمت خودروها در بازار آزاد مطمئن هستند. در میان این گفتگوها دلالانها معلوم است که این افراد سعی دارند تا جو بازار را عادی و مانند گذشته جلوه دهند و با قیمت سازی از ریزش شدید ارزش خودروها جلوگیری کنند. اما واقعیت ماجرا این است که دلالان خرد و سرمایه گذاران شخصی بازار خودرو، هیچگاه نگاه لیدرهای بزرگ بازار خودرو را ندارند و برای همین قطعا صبح امروز را با فروش خودروهایشان، حتی با قیمت کمتر از هفته گذشته، آغاز میکنند. آگهیهای فروش خودرو که روز گذشته (جمعه ۱۶ آبان ۱۳۹۹) در وبسایتهای خرید و فروش خودرو ثبت شده است، نشان میدهد که اکثر دلالان و سرمایه گذاران کوچک به دنبال نقد کردن خودروهایشان هستند و حتی در روز تعطیل سعی دارند تا خودرویشان را به فروش برسانند. تعداد آگهیهای ثبت شده در این روز تعطیل نسبت به روزهای کاری قبل بیشتر بوده و همین امر نشان میدهد که دلالان به شدت از کاهش قیمت خودروها ترس دارند و در مسیر کم کردن ضررشان قدم برداشته اند.
اما در این میان، برخی از دلالان در گروههای واتس آپی و تلگرامی میگویند که امروز فرصت خوبی برای خرید خودرو است و باید خودروهای افرادی که قصد زیرفروشی را دارند، خریداری کرد و نگذاشت تا این خودروها به دست مصرف کنندگان واقعی برسد.
با این حال تحلیلهای اقتصادی و نگاه کارشناسان بازار خودرو نشان میدهد که قطعا از امروز با موج نسبی کاهش قیمت خودروها در بازار طرف هستیم. زیرا این احتمال وجود دارد که بایدن برنده انتخابات آمریکا شود و موج ریزش قیمت ارز و طلا ادامه داشته باشد. اما این نکته بسیار مهم است که سیاستهای لیدرهای بازار خودرو بر کاهش عرضه در چنین شرایطی است و اگر قرار باشد که به خاطر ریزش قیمت خودروها، مصرف کنندگان به سمت بازار آزاد هجوم بیاورند، بدیهی است که از میزان کاهش قیمتها کاسته میشود.
به گفته اکثر کارشناسان صنعت و بازار خودرو، فعلا نمیتوان توقع داشت تا قیمت خودروها حتی به سال گذشته بازگردد و در بهترین حالت، قیمت بازار آزاد اکثر محصولات داخلی و یا وارداتی به بازه زمانی اردیبهشت تا تیر ۹۹ بر میگردد. همین نکته نشان میدهد که همچنان قیمت خودروها در بازار آزاد بیشتر از بهای مصوب کارخانه در پاییز ۹۹ خواهد بود. اما همین مسئله باعث خواهد شد تا فاصله قیمت خودرو از درِ کارخانه تا بازار آزاد تا حد قابل توجهی کم شود. در صورتی که کاهش قیمت خودروها در بازار آزاد از فردا (شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹) آغاز شود و بعد از حدود ۱۰ روز تا دو هفته به وضعیت ثبات قیمتی برسیم، بدیهی است که افزایش قیمت خودروها در کارخانه برای زمستان ۱۳۹۹، به مراتب کمتر خواهد بود و حتی این احتمال وجود دارد که دیگر شورای رقابت برای زمستان پیش رو، قیمت کارخانهای خودروها را افزایش ندهد.
باید توجه داشت که کاهش قیمت خودروها به خاطر جو روانی ایجاد شده در پی نتایج انتخابات آمریکا است و بدیهی است که این فرایند زمانی ادامه دار و تثبیت میشود، نتایج عملیاتی و مثبت ریاست جمهوری جو بایدن در صنعت خودروی کشور قابل مشاهده باشد. اما فعلا به خاطر موج به راه افتاده برای کاهش قیمت ارز و طلا، میتوان به کاهش به نسبت خوب قیمت خودروها در بازار آزاد امیدوار بود و نباید فراموش کرد که این اتفاق با مدیریت تقاضا از جانب خریداران و مصرف کنندگان امکان پذیر است.
همان طور که قبلا گفته شد موج کاهش قیمت خودروها از روز مورخ ۱۶ آبان ۱۳۹۹ در آگهیهای خرید و فروش خودروها آغاز شده است.. در این میان کارشناسان بازار خودرو نیز میگویند که در صورت ادامه دار بودن کاهش قیمت ارز و طلا، قطعا موج کاهش قیمت خودروها در بازار آزاد ادامه خواهد داشت.
اما این سوال مطرح میشود که قیمت خودروها تا چه حدی کاهش پیدا میکند؟
بدیهی است که اگر پیروزی بایدن قطعی شود، مجددا شوک کاهشی جدیدی به بازار خودرو وارد میشود. اما مهم اینجاست که بایدن در اظهار نظرهای خود، رفتاری متضاد با توقعهای عموم جامعه ایرانی نداشته باشد و به ناگاه بدتر شدن شرایط را برای مشتریان ایرانی ترسیم نکند. زیرا این کاهش قیمت فعلا به خاطر احتمالهایی از آینده اقتصاد ایران آغاز شده است و بدیهی است که هرگونه صحبت و یا واکنشی در مورد رویکرد دولت جدید آمریکا با ایران، میتواند نقش موثری در توقف کاهش قیمتها و یا تشدید آن داشته باشد.
با این حال فعلا در شرایط کاهش قیمت خودروها به سر میبریم و بسیار مهم است که خریداران و مشتریان در بازار آزاد رفتار منطقی داشته باشند. به عبارت سادهتر تا زمان تثبیت قیمتها معاملهای را در روند کاهشی نداشته باشند و بگذارند تا قیمت خودروهای مختلف پس از کاهش قیمت ثابت باقی بماند. امروز نمیتوان پیش بینی کرد که پس از طی چند روز این اتفاق میافتد، اما میتوان به طور قطع گفت که اگر تقاضای مصرف کنندگان در بازار خودرو افزایش پیدا کند، فرایند کاهش قیمتها کُند و یا متوقف خواهد شد.
در این میان بسیار مهم است که رسانه ها، گزارش شفافی را از روند کاهش قیمت خودروها به مخاطبان خود ارائه دهند و اتحاد عمومی در اطلاع رسانی چنین رویدادی تشکیل شود. بدیهی است که اگر در بحث اطلاع رسانی کاهش قیمت خودروها، برخی رسانهها به سمت جو سازی بروند، سطح مطلوب و قابل پیش بینی این رخداد حاصل نخواهد شد.
قطعا در شرایط فعلی نمیتوان میزان کاهش قیمتها را پیش بینی کرد. زیرا متغییرهای بسیاری در این ماجرا نقش دارند. اما اگر برخی متغییرها را ثابت نگه داریم و یا بازه تغییراتشان را محدود کنیم، میتوانیم با در نظرگیری یک شرایط تئوری به محدوده قیمت جدید برخی خودروها در بازار آزاد برسیم.
حال اگر نگاه کارشناسان اقتصادی را ملاک قرار دهیم و بگوییم که وضعیت اقتصادی ایران در هفتههای آتی به شرایط اردیبهشت تا تیر ۱۳۹۹ باز میگردد و از سویی قیمت جدید خودروها در کارخانه را در نظر بگیریم و روابط نسبی محصولات مختلف را اعمال کنیم، میتوانید برای خودروهای مختلف قیمت جدیدی را در بازار آزاد در نظر بگیریم.
پس معیار این جدول موارد اعلام شده در بخش فوق است و بازه زمانی در نظر گرفته شده، ۱۴ روز پس از آغاز موج کاهش قیمت خودروها خواهد بود:
خودرو و موتور سیکلت
سریع ترین خودروهای جهان در یک نگاه
منتشر شده
1 سال پیشدر
۲۳-۱۱-۱۳۹۹توسط
چوبین
خودروی «SSC تواتارا» با رسیدن به سرعت باورنکردنی ۵۳۱ کیلومتر بر ساعت و با حضور داوران گینس توانست رکورد سریعترین خودروی جهان را که در اختیار شرکت بوگاتی بود، بشکند و به نام خودش ثبت کند. بوگاتی با تقویت یک محصول خاص، پیش از این توانسته بود به سرعت ۴۹۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند که حالا جای خودش را به یک خودروی سوپر اسپرت ساخت آمریکا داده که از سال ۲۰۱۱ تاکنون تولید شده است.
گذشته از سرعت بالا، شتاب این خودرو هم در رسیدن به این سرعت، اعجابآور است. این خودرو از حالت سکون کمتر از دو دقیقه زمان نیاز داشته تا به این سرعت دست پیدا کند و همه عاشقان سرعت را انگشت به دهان بگذارد. این رکوردشکنی بهانهای شد تا علاوه بر آشنایی بیشتر با این خودرو از دیگر رکوردداران سرعت در دنیای خودروسازی بگوییم. در پرونده امروز زندگیسلام با خودروهایی آشنا خواهید شد که سرعتشان و البته قیمتشان، هوش را از سرتان خواهد برد. با ما همراه باشید.
هیولایی با موتور ویشکل
نام: اساسسی تاتورا
کشور سازنده: آمریکا
حداکثر سرعت: ۵۳۱ کیلومتر بر ساعت
قیمت: ۲ میلیون دلار
اساسسی تواتارا (SSC Tuatara) نام یک خودروی سوپر اسپورت ساخت آمریکا ست که از سال ۲۰۱۱ تاکنون تولید شده است. در آن سال، قیمت این خودرو نزدیک یک میلیون دلار بود و با سرعت ۵۱۴ کیلومتر بر ساعت یکی از سریعترین خودروهای جهان تا سال ۲۰۱۹ محسوب میشد، اما در آن سال، جای خودش را به بوگاتی داد. بعد از آن اتفاق، ناامید نشده و در تاریخ ۲۱ اکتبر ۲۰۲۰ «شلبی تواتارا» توانست این خودرو را به سرعت ۳۳۰ مایل بر ساعت (۵۳۱ کیلومتر بر ساعت) رسانده و این رکورد شگفتانگیز را در گینس به ثبت برساند و رسما لقب سریعترین خودروی جهان را به نام خودش بزند. موتور این هیولای سریع، یک موتور ویشکل هشت سیلندر است که قدرت آن به هزار و ۷۵۰ اسب بخار میرسد.
موتور این خودرو پنج هزار و ۹۰۰ سیسی حجم دارد و برای تقویت آن از چندین توربوشارژ و مواد خاص استفاده شده است. گفته شده که از این خودرو فقط ۱۰۰ دستگاه تولید و تحویل مشتری خواهد شد. قیمت این خودرو اکنون ازیک میلیون و ۶۲۵ هزار دلار شروع میشود و حداکثر قیمت آن دو میلیون دلار برای نوع آپشندار با پنل نیروی نگهدارنده به سطح جاده است تا در سرعتهای بالا، خطری جان راننده و سرنشینان را تهدید نکند.
۲۵برابر قویتر از پراید!
نام: بوگاتی شیرون سوپر اسپرت ۳۰۰ پلاس
کشور سازنده: فرانسه
حداکثر سرعت: ۴۹۰ کیلومتر بر ساعت
قیمت:سه میلیون و ۹۰۰ هزار دلار
تقریبا یک سال پیش بود که بوگاتی با ثبت یک رکورد خارق العاده به اولین خودروسازی تبدیل شد که محصولش از مرز سرعت ۳۰۰ مایل بر ساعت (۴۸۲ کیلومتر بر ساعت) عبور کرد. در این رکوردشکنی نسخهای ارتقا یافته از شیرون توانست سرعت باورنکردنی ۳۰۴.۷۷۳ مایل (معادل ۴۹۰.۴۸۴ کیلومتر) در ساعت را در پیست اهرا-لیسن فولکس واگن ثبت کند. پس از این رکوردشکنی بسیاری از کارشناسان پیشبینی کردند که بوگاتی برای ارائه نسخهای هیجان انگیزتر از شیرون دورخیز کند و قصد دارد با ثبت رکوردی استثنایی به پیشواز معرفی آن برود که تا این لحظه، درست از آب درنیامده است. مدیرعامل این شرکت گفته که از این خودرو، کلا ۳۰ دستگاه تولید خواهد شد که یک مورد آن در روز رونمایی، پیش فروش شده است
بوگاتی شیرون سوپر اسپرت ۳۰۰ پلاس نیروی خود را از موتور ۸ لیتری ۱۶ سیلندر چهار توربوی معروف دریافت میکند و قدرت این موتور به ۱۵۷۸ اسب بخار رسیده است. برای اینکه درک بهتری از این عدد داشته باشید، باید بدانید که هم اینک نسخههای مختلف سایپا ۱۱۱ قدرت ۶۳ تا ۷۱ اسب بخار دارند. شیرون سوپر اسپرت ۳۰۰ پلاس از رینگهای منیزیمی و بدنهای با فیبرکربن خام بهره میبرد.
خودرویی با ضریب درگ پایین
نام: هنسی ونوم اففایو
کشور سازنده: آمریکا
حداکثر سرعت: ۴۸۴ کیلومتر بر ساعت
قیمت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار دلار
آبان سال ۹۶ بود که شرکت هنسی از محصول جدید خود رونمایی کرد که ۱۶۰۰ اسب بخار قدرت دارد و تا قبلش ادعا میشد که میتواند به سرعت ۴۸۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند، اما پا را فراتر از آن گذاشت و رکورد ۴۸۴ کیلومتر بر ساعت را ثبت کرد. در این محصول مانند خودروی قبلی هنسی، بیشترین تمرکز سازنده بر دست یابی به سرعت بالاست. محصول قبلی هنسی از شاسی و بدنه تقویتشده لوتوس استفاده میکرد، اما ونوم اففایو از یک بدنه کاملا جدید ساختهشده از الیاف کربن برخوردار است. همچنین ارتفاع این خودرو بسیار کم است؛ بهطوریکه ضریب مقاومت آن در برابر هوا (ضریب درگ) تنها ۳۳/۰ است.
برای مقایسه بهتر باید بدانید محصول قبلی این شرکت دارای ضریب درگ ۴۴/۰ و بوگاتی شیرون دارای ضریب درگ ۳۸/۰ است. این خودرو میتواند تنها در ۱۰ ثانیه سرعت خود را از صفر به ۳۰۰ کیلومتر در ساعت برساند و در عرض ۲۰ ثانیه به سرعت ۴۰۰ کیلومتر در ساعت دست پیدا کند. در خور ذکر است از این خودرو تنها ۲۴ دستگاه تولید شد و با احتساب مالیات و دیگر عوارض، قیمت هر دستگاه به ۶/۱ میلیون دلار خواهد رسید. ضمن اینکه امکان سفارش ۶۰۰ هزار دلار آپشن هم وجود دارد که در صورت سفارش آنها، قیمت این خودرو به بیشتر از ۲/۲ میلیون دلار خواهد رسید.
سوئد هم بیکار ننشسته!
نام: کونیگزگ آگرا
کشور سازنده: سوئد
حداکثر سرعت: ۴۴۷ کیلومتر بر ساعت
قیمت:دو میلیون و ۵۵۵ هزار دلار
کوینیخزگ آگرا خودرویی موتور وسط اسپرت، تولید شده توسط شرکت سوئدی کونیگزگ است که از سال ۲۰۱۱ تولید میشود. گرچه این خودرو سن نسبتاً بالایی دارد، اما شما نمیتوانید به رکوردهای جهانی سرعت اشاره کنید و نامی از آن نیاورید، خودرویی که توانست عنوان بهترین خودروی سال را در سال ۲۰۱۱ از چندین مجله معتبر حوزه خودرو در جهان کسب کند. از ویژگیهای جذاب بصری این خودرو رنگ بدنه آبی، ترمزهای کربن سرامیکی و رینگهای فیبر کربن بسیار سبکوزن است. همین طرح آبیرنگ به کابین نیز راه یافته و کابینی شکیل با آلکانترا و عناصر فیبر کربنی به وجود آمده است.
کوینیخزگ آگرا به پیشرانه ۸ سیلندر ۵ لیتری توئین توربو با قدرت ۱۱۶۰ اسب بخار و گشتاور ۱۲۸۰ نیوتون متر مجهز است. با توجه به وزن ۱۲۹۵ کیلوگرمی این خودرو در ۴۴/۳۶ ثانیه به سرعت ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد؛ در صورتی که بوگاتی شیرون که از لحاظ حداکثر سرعت در رده بعدی قرار دارد، برای رسیدن به این سرعت حدود ۵/۵ ثانیه بیشتر زمان نیاز دارد. البته که این عملکرد فوقالعاده با هزینه بسیار بالا و باورکردنی همراه است و قیمت آن بیشتر ازدومیلیون و ۵۰۰ هزار دلاراست. هر چند قیمت این خودرو برای ثروتمندان مشکلی ایجاد نکرده است، زیرا خبرگزاریها ادعا میکنند بیش از نصف ظرفیت تولید این خودرو تا کنون فروخته شده است.
رکورددار با گیربکس ساده دستی
نام: هنسی ونوم جی تی
کشور سازنده: آمریکا
حداکثر سرعت: ۴۳۴ کیلومتر بر ساعت
قیمت:یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار
هنسی ونوم جیتی یکی از سریعترین خودروهای جهان است که همواره رقابت داغی با دیگر رقبا برسر تصاحب عنوان سریعترین خودروی جهان داشته است. ونوم جیتی به پیشرانه هشت سیلندر ۷ لیتری توربوشارژ مجهز شده است که از طریق جعبه دنده دستی ۶ سرعته، توان خروجی ۱۴۵۱ اسب بخار و ۱۲۸۷ پوند فوت گشتاور را به چرخها منتقل میکند. پیش از رکوردشکنی این خودرو در سال ۲۰۱۶ میلادی که رکورد ۴۳۴ کیلومتر بر ساعت را به جا گذاشت، بوگاتی ویرون سوپر اسپرت ویتس موفق شده بود با سرعت ۴۰۹ کیلومتر بر ساعت رکورد سریعترین خودروی روباز جهان را به نام خود ثبت کند.
هنسی در سال ۲۰۱۵ تنها سه دستگاه از این خودرو را با برچسب نسخه رکوردار جهان با قیمت ۱.۳ میلیون دلار به فروش گذاشت. این نکته مهم را فراموش نکنید که این خودرو با سادگی تمام به این سرعت دست یافته است و هیچ خبری از سیستم کنترل الکترونیکی فوق پیشرفته و موارد این چنینی و گیربکس فوق هوشمند دو کلاچه نیست، تنها با یک گیربکس ساده دستی این رکورد به ثبت رسیده است. یکی از دلایل قیمت پایین این خودرو نسبت به بقیه رقبا، همین ساده بودن است.
فوق سبک با ۷ دنده
نام: بوگاتی ویرون سوپر اسپورت
کشور سازنده: فرانسه
حداکثر سرعت: ۴۳۰ کیلومتر بر ساعت
قیمت:دو میلیون و ۴۰۰ هزار دلار
این نسخه بوگاتی با موتور ۸ لیتری خود با ۴ توربوشارژ، ۱۱۸۴ اسب بخار قدرت تولید میکند. حاصل این مقدار فراوان از اسب بخار و گشتاور، شتاب صفر تا صد ۲.۵ ثانیهای و صفر تا دویست ۶.۷ ثانیهای است. مهندسان بوگاتی با تغییراتی در بوگاتی ویرون، این ابرخودرو را تنها در ۳۰ دستگاه تولید کردند.
موتور بوگاتی ویرون سوپر اسپرت، همان موتور ۱۶ سیلندر بوگاتی ویرون است که با بهبود ورودیهای هوا به موتور، عملکرد آن افزایش یافته است. وزن این خودرو از نسخه اصلی بوگاتی ویرون کمتر و در حدود ۱۸۸۸ کیلوگرم است که این خود باعث سبکی و افزایش سرعت آن شده است. بدنه آن از کربن ساخته شده است که علاوه بر سبکی، امنیت سرنشینان را هم تضمین میکند. مصرف سوخت شهری آن ۲/۳۷ لیتر و مصرف جادهای ۹/۱۴ لیتر بوده و دارای ۷ دنده است.
غول کروات
نام: ریماک سی تو
کشور سازنده: کرواسی
حداکثر سرعت: ۴۱۵ کیلومتر بر ساعت
قیمت: دو میلیون دلار
این ابرخودروی الکتریکی نیروی خود را از چهار موتور مستقل دریافت میکند، یعنی هرکدام از چرخها به یک موتور مجزا متصل شدهاند. این موتورها در مجموع توانایی تولید ۱۸۸۸ اسب بخار قدرت و ۲۳۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارند. این غول کروات برای رسیدن به سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت از حالت سکون، فقط به ۱۱.۸ ثانیه زمان نیاز دارد. وظیفه تامین انرژی لازم برای موتورهایش هم بر عهده یک باتری ۱۲۰ کیلووات ساعتی گذاشته شده است که میتواند تا ۶۵۰ کیلومتر مسافت را بدون نیاز به شارژ مجدد پشت سر بگذارد.
با توجه به پشتیبانی از شارژ سریع، با سی دقیقه شارژ تا ۸۰ درصد از ظرفیت باتری پر میشود. یکی از جالبترین ویژگیهای ریماک سی تو این است که میتوان نقشه پیستهای مختلف جهان را در سیستم مسیریاب آن بارگذاری کرد تا سیستم در هر پیست اطلاعاتی درباره روش پشت سرگذاشتن پیچها و مناسبترین زمان برای ترمزگیری را در اختیار راننده بگذارد.
سریعترین بازنشسته
نام: اس اس سی آلتیمیت آئرو
کشور سازنده: آمریکا
حداکثر سرعت: ۴۱۲ کیلومتر بر ساعت
قیمت:یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار
اگرچه ابرخودروهای آمریکایی بهجز تعداد کمی از آنها، چندان در جهان رایج نیستند، اما اگر شرکتهای آمریکایی قصد تولید آنها را داشته باشند، بهترین آنها را تولید خواهند کرد. آلتیمیت آئرو هم یک ابرخودروی آمریکایی است. خودرویی که زیر کاپوت آن یک موتور شورلت کوروت C۵R دارای سامانه سوپرشارژ قرارگرفته که توانایی تولید ۱۰۴۶ اسب بخار قدرت و همچنین ۱۱۱۳ نیوتون متر گشتاور را داراست.آلتیمیت آئرو که از موتور دوقلوی توربینی بهره میبرد، ۸ سیلندری بوده و صفر تا ۱۰۰ را تنها در ۷/۲ ثانیه طی میکند. در حد فاصل مارس سال ۲۰۰۷ تا جولای ۲۰۱۰ این خودرو بارها از سوی مقامات کتاب رکوردهای جهانی گینس مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت که همواره با ثبت رکوردهای خیرهکننده به عنوان سرعتیترین خودروی جهان شناخته میشد، اما اکنون جای خود را به خودروهای دیگر داده است. اس اس سی آلتیمیت آئرو در زمره آیرودینامیکترین خودروهای جهان جای دارد.