تندرستی
درمان چروک یا خطوط پنجه کلاغی
منتشر شده
1 سال پیشدر
توسط
چوبین
چروک یا خطوط پنجه کلاغی، خطوط ریزی هستند که هنگام خندیدن یا اخم کردن یا دگر حالا مختلف صورت در اطراف گوشه چشم دیده میشود. این خطوط در ابتدا دینامیک هستند یعنی با بازگشت حالت صورت به شکل طبیعی و ریلکس، خطوط رفع میشوند، اما با گذشت زمان این خطوط برجستهتر شده و ثابت یا به اصطلاح استاتیک میشود.
چه عواملی باعث ایجاد خطوط پنجه کلاغی میشوند؟
به طور کلی این خطوط با تغییر حالت صورت به صورت موقت دیده میشود، اما با افزایش سن خطوط پنجه کلاغی دائمی و عمیقتر میشوند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب داغ، خشکی پوست و اخم زیاد میتواند روند ایجاد خطوط پنجه کلاغی را تسریع نماید.
رفع خطوط پنجه کلاغی با استفاده از درمانهای خانگی
برای از بین بردن خطوط پنجه کلاغی به روش خانگی راهکارهای زیر پیشنهاد میشود:
سفیده تخم مرغ
پروتئین، مهمترین مادهای است که در سفیده تخممرغ وجود دارد. بسیاری از افراد معتقدند این ماده باعث سفت شدن پوست و جمع کردن چربی اضافی روی آن میشود.
برای استفاده از سفید تخممرغ، میتوانید سفیده تخممرغ را بزنید تا حالت فوم مانند پیدا کند. آنگاه آن را بر خطوط روی پوست قرار داده و پس از ده دقیقه پاک کنید. همچنین میتوانید سفید تخممرغ را بر روی پوست بزنید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کاملا خشک شود. آنگاه صورت خود را با آب ولرم بشویید. این کار را حداقل هفتهای دوبار انجام دهید.
شیر
اگر از طعم شیر خوشتان نمیآید، میتوانید، تکهای پنبه را به شیر آغشته کرده و بر روی خطوط پنجه کلاغی بمالید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید و پس از آن صورت خود را با آب سرد بشویید. برای دریافت نتیجه بهتر، میتوانید کمی روغن بادام به شیر اضافه کنید و ترکیب به دست آمده را به پنبه آغشته کرده و به مدت ۱۰ دقیقه بر روی خطوط پنجه کلاغی قرار دهید. سپس با آب سرد بشویید. این کار را حداقل یک بار در روز انجام دهید تا به نتیجه دلخواه برسید.
آلوئه ورا
آیا مشکلی وجود دارد که آلوئه ورا نتواند آن را برطرف کند؟ آلوئه ورا قادر به درمان بسیاری از اختلالات پوستی است و برای خطوط پنجه کلاغی هم موثر خواهد بود. تنها کافی است کمی از ژل آلوئه ورا را روی خطوط قرار دهید و بعد از گذشت بیست دقیقه پوست خود را بشویید.
خیار
برای رفع خطوط پنجه کلاغی، خیار را به شکل پوره درآورده و بر روی خطوط قرار دهید. البته پیشنهاد میکنیم به دلیل خواص این ماده مفید، پوره خیار را روی دیگر بخشهای صورت خود نیز بگذارید و اجازه دهید تا کاملا خشک شود. آنگاه صورت را با آب سرد بشویید.
آووکادو
آووکادو میوهای مغذی است که به دلیل داشتن انواع ویتامینهای A، E، C و آنتیاکسیدانها، برای سلامتی پوست و رفع چین و چروک بسیار مفید است. این میوه خاصیت آبرسانی داشته و استفاده از آن پوستی شاداب را برای شما به ارمغان میآورد.
برای استفاده از آووکادو کافیست قسمت نرم آن را جدا کرده و له کنید. سپس ۲ قاشق غذاخوری آب آلوئه ورا به آن اضافه کرده و ترکیب به دست آمده را بر روی پوست قرار دهید. پس از ۱۰ دقیقه صورت خود را با آب گرم خوب بشویید.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی خواص بسیار زیادی برای پوست دارد که از بین آنها میتوان به درمان آکنه، درمان اگزما، باز کردن منافذ بسته، شفافسازی پوست و رفع چین و چروکهای صورت اشاره کرد.
برای استفاده از خواص گوجه فرنگی، یک قاشق غذاخوری آب آن را با یک عدد زرده تخممرغ مخلوط کنید و ترکیب به دست آمده را بر روی پوست اطراف چشم بمالید. ۱۵ دقیقه صبر کنید و سپس پوست خود را با آب گرم بشویید.
روغن نارگیل
روغن نارگیل از جمله مواد بسیار مفید برای پوست و مو است که در اغلب محصولات آرایشی و بهداشتی از آن استفاده میشود. برای استفاده از روغن نارگیل کافیست مقداری را از آن را روی خطوط پنجه کلاغی بمالید و به آرامی با دست ماساژ دهید. این کار را هرشب قبل از خواب انجام دهید.
ویتامین E
ویتامین E یکی از مهمترین آنتی اکسیدانها برای جوانسازی سلولهای پوست است و آن را مرطوب نگه میدارد. چند عدد کپسول ویتامین E تهیه کنید و محتویات دو عدد از کپسولها را در یک ظرف خالی نمایید. روغن ویتامین E را مستقیما به خطوط اطراف چشم بزنید. این کار را هر شب قبل از رفتن به رختخواب انجام دهید.
سیب زمینی
سیبزمینی، به دلیل داشتن ویتامین C و نشاسته، برای سلامتی پوست بسیار مفید بوده و تاثیر زیادی در برطرف کردن چین و چروکهای ریز اطراف چشم دارد. برای استفاده از خواص شگفتانگیز این ماده مغذی، سیبزمینی را به صورت خام یا پخته شده، رنده کنید و با یک قاشق روغن زیتون مخلوط نمایید. ترکیب به دست آمده را به مدت ۱۵ دقیقه بر روی پوست قرار دهید و سپس آن را بشویید.
چطور از خطوط پنجه کلاغی پیشگیری کنیم؟
به اندازه کافی آب بنوشید تا پوستتان خشک نشود. خشکی پوست صورتتان را زودتر چروک میکند. استعمال دخانیات باعث پیری زودرس و چین و چروک عمیق تر پوست میشود. از استعمال دخانیات خودداری کنید و به هیچ وجه نزدیک افرادی که سیگار یا قلیان میکشند و یا دخانیات مصرف میکنند ننشینید. خطر دود دخانیات برای شما به اندازه مصرف کننده آن و حتی گاهی بیشتر وجود دارد.
درمانهای پزشکی در از بین رفتن خطوط اطراف چشم
علاوه بر مواردی که ذکر کردیم، درمانهای دیگر پزشکی در درمان خطوط پنجه کلاغی اطراف چشم موثر هستند مانند:
-
- بوتاکس
-
- هایفوتراپی
-
- میکرودرم ابریژن
-
- میکرونیدلینگ

شاید دوست داشته باشید

سرفه مداوم، سرنخ کشف کدام بیماریها است؟
برای قرنها، پزشکان از طریق بررسی نوع سرفه، به دنبال تشخیص بیماریهای مختلف بودهاند.
سرفهی گهگاه، اغلب خطرناک نیست، اما سرفهای که مخاط خونی تولید میکند، یا همراه با تب، سرگیجه یا خستگی است، میتواند هشداری برای مراجعه فوری به پزشک باشد.
در دوران پاندمی ویروس کرونا پزشکان هشدار میدهند که اگر بیش از یک ساعت سرفه مداوم میکنید و این سرفهها خشک و همراه با تنگی نفس، تب و درد عضلات است، باید از نظر ابتلا به ویروس تحت آزمایش قرار بگیرید.
سایر علل سرفه مداوم از این قرارند:
ریفلاکس معده باعث نشت محتویات معده به سمت مری شده و میتواند منجر به اسپاسم مجاری تنفسی و در نهایت تنگی نفس و سرفه شود. ریفلاکس اسید با مصرف داروهای کاهنده اسید معده مانند فاموتیدین، پنتوپرازول، راینیتیدین قابل درمان است.
عفونتهایی مانند برونشیت یا ذاتالریه میتواند باعث سرفه حاد یا سرفه مزمن شود. این عفونتها توسط ویروسها، باکتریها یا قارچها ایجاد میشوند. بسیاری از بیماران، اغلب حتی پس از رفع عفونت، سرفه را تجربه میکنند.
سویه خاصی از ذاتالریه باکتریایی نیز که مایکوپلاسما نام دارد، ممکن است باعث سرفه مزمن همراه با خستگی، ضعف، تنگی نفس و تولید خلط شود. این عفونت گاهی اوقات به عنوان پنومونی پیادهروی شناخته میشود و معمولاً افراد جوان و سالم را درگیر میکند.
حداکثر ۴۰ درصد افرادی که به آرتریت روماتوئید مبتلا هستند، فیبروز ریوی نیز دارند. آرتریت روماتوئید میتواند به ریهها آسیب برساند و منجر به سرفه مداوم شود.
معمولا وقتی به مدت یک یا دو هفته سرفههای ملایمی دارید، نیازی به مراجعه به پزشک نیست. ولی در موارد زیر باید به پزشک مراجعه کنید:
- زمانی که بیش از سه هفته دچار سرفه شده اید.
- سرفه واقعا شدید است و به مرور زمان هم وخیمتر میشود.
- سرفه با خون یا تنگی نفس، اختلالات تنفسی و درد در قفسه سینه همراه است.
- سرفه همراه با علائم نگرانکننده دیگر مثل کاهش غیرمنتظره وزن، تغییرات مداوم در صدا، وجود توده یا تورم در گلو است.
خواندنی های پزشکی
موارد استفاده اشتباه از ضد عفونی کننده ها
منتشر شده
1 سال پیشدر
۲۸-۰۱-۱۴۰۰توسط
چوبین
با ورود کرونا ویروس به زندگی ما، استفاده از مواد ضدعفونی کننده مانند ژلها و محلولهای استریل کننده، از موارد بهداشت عمومی به شمار میروند. این مواد بهداشتی، ویروس کرونا و دیگر میکروبها را از بین میبرند و حالا دیگر از راههای کنترل و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا نیز به شمار میروند که توصیه میشود همه از آنها استفاده کنند؛ اما با این حال اشتباهاتی در اینباره انجام میدهیم که در ادامه به شناسایی آنها خواهیم پرداخت.
۱. در طول مدت مناسب از مواد بهداشتی استفاده نمیکنید (۲۰ ثانیه دست شستن)
طول مدت مناسب یعنی به مواد ضد عفونی کننده و استریل کننده مدت زمان لازم برای از بین بردن میکروبها، ویروسها و باکتریها را بدهیم. برای مثال، برای از بین بردن میکروبها، ویروسها و باکتریها باید ۲۰ ثانیه دستهای خود را بشوید نه کمتر. در غیر این صورت پاکسازی به طول کامل انجام نمیشود و دستها هنوز آلوده هستند.
۲. استفاده از نوع غلط مواد استریل کننده
همه مواد بهداشتی استریل دستها، یکسان نیستند. ایدهآلترین مواد ضد عفونی کننده آنهایی هستند که از ۶۰ درصد اتیل یا ۷۰ درصد الکل تشکیل شده باشند تا بتوانند ویروسها را تحت تاثیر قرار دهند و آنها را از بین ببرند؛ بنابراین به هنگام خرید روی محصول را مطالعه کنید. روی برخی از محصولها ذکر شده است که روی باکتریها اثرگذار است یا ویروسها. شما باید به این مورد دقت بسیاری کنید.
در حال حاضر از محصولی استفاده کنید که اثر مستقیم روی ویروسها دارند نه باکتریها، چون در خطر جدی ابتلا به ویروس کرونا هستیم. با این حال بهتر است گول امنیت کاذبی که برخی از تبلیغات میدهند را نخوریم. برخی از دستمالهای مرطوب ادعا دارند که از بین برنده میکروبها و ویروسها هستند؛ ولی باید بدانیم که دستمالهای مرطوب حتی برای کودکان هم ضد ویروس و میکروب نیستند. استفاده از محصولاتی که اتانول ندارند، میتوانند (در حالت محلول) از روی پوست نیز موجب مسمومیت شوند.
۳. صرفهجویی بیجا؛ استفاده کم از مواد ضد عفونی کننده
استفاده نکردن یا کم استفاده کردن از مواد ضد عفونی کننده، به این معنی است که پاکسازی را به طور کامل انجام نمیدهیم و بهداشت را رعایت نمیکنیم. اگر از ظروف بزرگ برای شست و شوی دستها استفاده میکنید یک فشار بر روی پمپها کافی است؛ اما از ظروف کوچک استفاده میکنید که به نسبت ظروف بزرگ، پمپهای کوچکی نیز دارند فشار ۲ الی ۴ بار پمپ، کفایت میکند.
۴.نگهداری از مواد استریل کننده
باید بدانیم که نباید مواد ضد عفونی کننده را در معرض نور خورشید و در یخچال قرار دهیم.
۵. ضد عفونی کردن تمام مناطق دست
اگر میخواهید ضد عفونی دستها و پاکسازی آنها را کامل انجام دهید، بهتر است تمامی نقاط دستها را استریل کنید. برای مثال، تنها به ضد عفونی کردن و کف و روی دستها و انگشتها بسنده نکنید. بین انگشتها، روی ناخنها و زیر آنها را باید به مواد ضد عفونی کننده آغشته کنید.
۶. از مواد ضد عفونی کننده قبل از غذا خوردن استفاده نکنید
مواد ضد عفونی کننده به از بین بردن ویروسها کمک به سزایی میکنند؛ اما روی پوست از خود مواد شیمیایی به جای میگذارند که نباید وارد بدن شوند. بنابراین، قبل از شستن دستها برای صرف نهار میتوانید از مواد ضد عفونی کننده استفاده کنید؛ اما بهداشتی نیست که دستها با مواد شیمیایی ضد عفونی کنید و به سراغ غذا خوردن بروید.
۷. وقتی دستها چرب هستند
وقتی از کرمهای چرب کننده و مرطوب کننده دست استفاده کردید، مواد ضد عفونی نمیتوانند پاکسازی را به خوبی انجام دهند؛ زیرا به پوست دسترسی کامل ندارند. اول باید دستها را با آب و صابون بشویید و اگر نیاز شد از مواد ضد عفونی کننده استفاده کنید.
۸. مواد استریل کننده آتشزا هستند
همه مواد استریل کننده اشتعالپذیر و آتشزا هستند. آنها را در نزدکی فندک و سیگار قرار ندهید. الکل بعد از روی دستها به حالت گاز در میآید پس حدود ۳۰ دقیقه بعد از استفادهی مواد استریل کننده، میتوانید نزدیک فندک و سیگار شوید.

در کنار اصول سه گانه “فشم” (فاصله/ شست و شوی مداوم دست ها/ ماسک) مهم ترین راهکار کنونی بشر در مقابل کروناست، جامعه آماری این پژوهش حدود صد هزار نفر از مبتلایان به کرونا در بیمارستانهای تهران بودهاند. این مطالعه از ۱۴ فروردین تا ۲۰مهر ماه امسال انجام شده و پس از پردازش اطلاعاتی درباره رابطه سن و مرگ و میر، علائم جدید به کرونا، رابطه بیماری قلبی با کرونا، تحصیلات، اشتغال و حتی مجرد و متاهل بودن را در بردارد که در ادامه این مطلب به آنها میپردازیم:
میانگین سنی در مبتلایان به کرونا
میانگین سنی بیماران ۵۷.۳سال و بیشترین درصد موارد فوت در گروه سنی بالای ۸۰سال بود. اگر نسبت بهبودیافتهها و فوتشدهها را در این دادهها محاسبه کنیم، بیشترین درصد بهبودی در گروه سنی ۳۰ تا ۴۰سال و ۲۰ تا ۳۰ساله و بیشترین درصد مرگ در بستریشدگان تست مثبت در گروه سنی بالای ۸۰سال و گروه سنی ۷۰ تا ۸۰سال دیده شده است. یافتهها نشان میدهد، در نیمه اردیبهشت امسال، روند نزولی در سیر موارد ابتلا به بیماری اتفاق افتاده، اما با افزایش موارد ابتلا بعد از این تاریخ، تهران وارد پیک دوم اپیدمی شد. موارد رخداده مرگ هم تقریبا از الگوی ابتلا طی زمان پیروی میکند.
تب شایعترین نشانه ابتلا به کرونا در دنیاست ولی در تهران به سرفه توجه کنید!
در بیشتر مطالعات انجامشده در دنیا، تب شایعترین نشانه ابتلا به بیماری است، اما در این مطالعه مشخص شد که در جمعیت مورد مطالعه، سرفه شایعترین علامت ابتلاست. همچنین بیشترین مکانهای مورد تردد بیماران قبل از ابتلا، مراکز درمانی و بیمارستانی بوده است.
بیماریهای زمینهای مبتلایان
بررسیها نشان میدهد که شایعترین بیماریهای زمینهای در جمعیت مورد مطالعه، بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت و سرطانها بودهاند. دیابت، بهدلیل شیوع بالاتر در جامعه، در زنان سهم بیشتری نسبت به مردان داشته است.
از ابتدای شیوع کرونا در کشور تا ۲۰ مهر تعداد ۱۴ هزار و ۹۸۲ نفر که مبتلا به بیماریهای زمینهای شامل بیماریهای ریوی، بیماریهای قلبی، دیابت، بیماریهای کبدی، بدخیمی و بیماریهای کلیوی بودند، پس از ابتلا به ویروس کرونا فوت کردند.
از ابتدا تا ۲۰ مهرماه، در افراد مبتلا به بیماریهای ریوی ۱۵۵ نفر، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی ۷ هزار و ۳۰۹ نفر فوتی، در بیماران دیابتی ۵ هزار و ۲۷۹ نفر، در افراد مبتلا به بیماریهای کبدی ۳۰۵ نفر، در بیماران مبتلا به بیماریهای بدخیمی ۷۰۹ نفر، همچنین در بیماران مبتلا به بیماریهای کلیوی نیز هزار و ۲۲۵ نفر جان خود را به خاطر کرونا از دست دادهاند.
مبتلایان ۲هفته پیش از بیماری به کجا تردد داشتند؟
در ادامه این تحقیق، مکانهای تردد بیماران، پیش از ابتلا، در شهر تهران بررسی شده است. این بررسی بر روی ۱۹هزارو۶۴۰نفر انجام شده است. مطالعات این بخش نشان میدهد اغلب افراد مبتلای بستریشده، در ۲هفته قبل از بیماری، جابهجاییهای مختلفی از محل زندگی داشتهاند، بهطوریکه بیش از نیمی از آنها حداقل یک بار به خارج از استان محل زندگی و در سطح کشور سفر کردهاند و حدود یکسوم در محدودهای بیش از ۲۰۰ کیلومتر به مسافرت رفتهاند.
آنچه در نقشه تردد این بیماران مشخص است، بیشترین میزان رفتوآمد آنها به مناطق مرکزی شهر تهران است. بیشترین سفرها در مسیرهای بینشهری محورهای هراز، قزوین و رشت، مسیرهای منتهی به شرق مازندران و کرمانشاه و در جنوب؛ استانهای قم، اراک و ملایر، همینطور در محور چالوس، گیلان، زنجان و اردبیل انجام شده است. در محدوده شعاعی کمتر، بهجز کرج، مسیر شرقی تهران که احتمالا بیشترین ویلاهای تفریحی تهرانیها در آنجا قرار دارند، فراوانی بیشتری را نشان میدهد. البته این سفرها فقط مربوط به تردد افراد بیمار مقیم در تهران است و ترددهای افراد ساکن در مناطق مقصد به تهران را شامل نمیشود.
بیشترین مبتلایان چه کسانی بودهاند؟
طبق نتایج این مطالعه مردان با تحصیلات کمتر و متاهل؛ بیشترین مبتلایان به کرونا بودهاند. براساس اطلاعات جمعآوریشده در بخش دیگری از مطالعه، مشخص شد که ۳۹.۵درصد بیسواد یا تحصیلات به اندازه ابتدایی، ۱۲.۵درصد سیکل و راهنمایی، ۲۳.۴درصد دیپلم، ۲.۹درصد فوق دیپلم، ۱۴.۷درصد لیسانس، ۴.۵درصد فوقلیسانس و ۲.۵درصد دکتری داشتهاند. ۷۸.۷درصد متاهل، ۶.۹درصد مجرد و ۱۴.۴درصد از همسر جداشده یا فوتشده بودند.
شیلد و ماسک به تنهایی چارهساز نیست
درخصوص بهکارگیری تمهیدات پیشگیرانه در مقابل کرونا، طبق اظهار افراد مورد مطالعه، فقط ۲۸.۵درصد بهطور مرتب از ماسک صورت و ۳.۲درصد از شیلد استفاده میکردند (۱۷.۹درصد هرگز یا بهندرت ماسک میزدهاند)، ولی حدود ۱۸درصد دستها را بهطور مرتب نمیشستند. حدود یکپنجم افراد مبتلا، مرتباً محیط خود را ضدعفونی میکردند و فقط ۱۲.۳درصد فاصلهگذاری اجتماعی را قبل از ابتلا همواره یا اکثر موارد رعایت میکردهاند. تجربه حضور در میهمانی یا نشست جمعی در حدود نیمی از افراد (۴۸.۵درصد) طی ۲ هفته قبل از ابتلا گزارش شده که همراه با تماس نزدیک با سایرین بوده است. درمجموع ۶۲.۲درصد هم سابقه صحبت کردن حداقل ۵دقیقه با یک فرد در خارج از خانه و در فاصله کمتر از ۱.۵متر را اعلام کردند.
علت اصلی ابتلا به کرونا
طبق خوداظهاری افراد مورد مطالعه، علت ابتلای آنها به کووید-۱۹ بیشتر مراکز بهداشتی-درمانی، خانواده و نزدیکان، محل کار، مراکز خرید، مسافرت، مراسم ترحیم، مترو، اتوبوس و تاکسی ذکر شده است.
آلودهترین مناطق تهران
همچنین مشخص شد که مناطق ۱۷، ۱۲ و ۶ بهترتیب بیشترین نسبت مبتلایان را بهخود اختصاص دادهاند، ولی این اندازهها زمانی که با در نظر گرفتن جمعیت هر منطقه و بهازای ۱۰۰هزار نفر محاسبه میشود مناطق ۴، ۱۹ و ۶ را به عنوان بیشترین میزان ابتلا نشان میدهند. از آنجا که موارد پیگیریشده فقط شامل ترخیصشدگان تست مثبت بهدلیل کرونا در طول مدت مطالعه بود، موارد مرگ را در داخل بیمارستان در برنمیگیرد و شامل مرگهای بعد از ترخیص در این گروه است که ۱۲.۸درصد بود.